Eigen domein registreren


Steeds meer hoor je om je heen dat men het internet ontdekt om zo te proberen een centje bij te verdienen. Logisch, want het internet biedt daarvoor dan ook genoeg gelegenheid, en in de huidige economische zware tijden kan iedereen wel wat extra inkomsten gebruiken. De twee voornaamste manieren die ingezet worden zijn: een web shop beginnen en diensten aanbieden. Maar om hiermee te kunnen beginnen moet je wel een eigen website hebben, en hier gaat meer aan vooraf dan je denkt.

Domeinnaam

Je begint met een domeinnaam voor je eigen website te bedenken. Bij verschillende hostingbedrijven, bijvoorbeeld YourHosting, Hostnet of Hostingwalk, kan je online checken of deze naam niet al bestaat. Bestaat de domeinnaam niet, dan kan je deze op jouw naam registreren. Bestaat de naam wel, probeer dan een naam te verzinnen te die in de buurt komt en check deze weer. Ook bestaat de mogelijkheid om domeinen uit quarantaine te registreren. Dit zijn namen die ooit in het verleden bedacht en geregistreerd zijn, maar door de eigenaar opgezegd zijn. Een voordeel hiervan is dat sommige domeinen al waarde hebben gecreëerd in Google. Je kan meerdere domeinen registreren.

Hosting

Je hebt een naam geregistreerd, nu moet je een hostingpakket aanschaffen om je website daadwerkelijk online te kunnen zetten. Bij diezelfde hostingbedrijven kan je betreffend pakket bestellen. Er worden verschillende pakketten aangeboden, allemaal met andere opties en kostprijzen. Maak voor jezelf uit welke het beste bij jouw bedoelingen past, en met welke kosten je het beste kunt leven. Het makkelijkste is om een pakket te nemen bij het hostingbedrijf waar je ook je domeinnaam hebt geregistreerd.

Website maken

Natuurlijk moet je website wel toonbaar zijn en content bevatten voordat je die daadwerkelijk online zet. Een eigen website maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er bestaan meerdere programma’s die het je makkelijk maken om je website te bouwen en te vullen. Vindt je een website maken wel lastig, kan je altijd een expert hiervoor benaderen.

Dit zijn de drie stappen die je moet doorlopen om een eigen website online te kunnen zetten.