Goedkopere zorg en zekerheid


Misschien moet ook u in deze tijd bezuinigen, maar u wilt wel de beste zorg en zekerheid behouden. De komende weken zullen de nieuwe zorgverzekeringpremies voor 2014 bekend worden gemaakt. Marktleider Achmea heeft laten weten de premie voor de basisziektekostenverzekering in 2014 te verlagen met €8,30 per maand. Op jaarbasis zal dit €99,60 schelen, wat neerkomt op een daling van 7,5%. Verzekeraar DSW maakte al eerder bekend de zorgpremie volgend jaar met €7,50 per maand naar beneden te schroeven. Naar verwachting zullen de drie andere grote verzekeraars CZ, Menzis en VGZ ook met premieverlagingen komen.

Afgelopen september sprak Minister Schippers nog van een daling van €24 op jaarbasis. De verlaging van zorg en zekerheid zal dus naar verwachting viermaal zo hoog worden. Een reden voor deze groter dan verwachte daling is dat zorgverzekeraars meer financieel risico lopen en daarom zorg tegen lagere kosten inkopen. Ook de dalende medicijnkosten geven de mogelijkheid uw zorgverzekering goedkoper te maken.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verwacht dat de kostendalingen dit jaar vooral te zien bij dieetadvies en fysiotherapie. De besparing per huishouden kunnen nog meer oplopen, omdat mensen steeds meer overstappen op een andere zorgverzekering.

Om zelf ook geld te kunnen besparen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de aanstaande veranderingen in zorg en zekerheid, zodat ook u op tijd kan overstappen.