Het droomeiland genaamd Mauritius


In de Indische oceaan ligt een eiland dat vele dromen waar kan maken: het paradijselijke Mauritius. Mauritius werd rond 1600 ontdekt door Nederlanders en is benoemd naar Prins Maurits, de broer van Willem van Oranje. In de afgelopen 15 jaar heeft Mauritius zich ontwikkeld tot een van de beste luxueuze bestemmingen ter wereld. Uniek van dit eiland is dat er vele verschillende landschappen, religies en culturen te vinden zijn.

Het klimaat
Mauritius beschikt over een tropisch klimaat met over het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 24 tot 32 graden. De zeetemperatuur ligt tussen 24 en 28 graden. In de maanden januari, februari en maart is er sprake van een regenseizoen: in deze periode vindt de meeste regenval plaats. Daarnaast is het mogelijk dat in deze maanden cyclonen over het eiland komen.

Unieke natuurlandschappen
Op dit paradijselijke eiland zijn veel verschillende natuurlandschappen te vinden. Van oorsprong is Mauritius ontstaan vanuit een vulkaan. De vulkanen op het eiland werken echter niet meer sinds 200.000 jaar. Er zijn echter nog steeds resten van de vulkanen te vinden in de omgeving op Mauritius. De bergen onderscheiden zich door hun bijzondere vormen. Het landschap brengt daarnaast ook ravijnen, meren en prachtige watervallen met zich mee. Niet onbelangrijk zijn de zeer indrukwekkende koraalriffen rondom het eiland. Op het eiland zelf is op sommige plaatsen nog tropisch oerwoud te vinden (alleen nog maar waar originele begroeiing te vinden is).

Bezienswaardigheden
Het eiland kent verschillende bezienswaardigheden. In het noorden van Mauritius is bijvoorbeeld de grootste Hindu tempel te vinden. Geïnteresseerd in ruines? In het oosten van Mauritius zijn de oudste ruines te vinden.

Duiken
Dankzij de prachtige koraalriffen leent het eiland zich enorm om te duiken en snorkelen. Er zijn vele verschillende locaties met ieder een uniek aanbod. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan grotduiken, wrakken te bezichtigen of murenen, alen te bekijken.

Op het blog Wegwezenhier.nl kom je meer te weten over allerlei verschillende vakantiebestemmingen!